Missio

Me haluamme parantaa demokratiaa. Haluamme lisää läpinäkyvyyttä päätöksentekoon ja enemmän vaikutusmahdollisuuksia kansalaisille. Uskomme, että teknologia voi myös kehittää demokratiaa parempaan suuntaan.

Me uskomme myös oikeaan ja luotettavaan tietoon. Democratize on poliittisesti täysin sitoutumaton yritys, jonka tehtävänä on tarjota kansalaisille virallista ja faktoihin perustuvaa informaatiota päätöksenteosta.

Toteutus

Rakensimme demokratiatyökalun, joka mahtuu taskuusi. Democratize-sovellukseen on kerätty kattavaa faktaa päätöksenteon todellisuudesta.

Eduskunnan äänestykset ovat oikeita hallituksen esityksiä, jotka tulevat suoraan eduskunnan avoimesta datasta tai verkkosivuilta. Edustajien äänet perustuvat oikeisiin äänestyksiin, ja nekin tulevat suoraan eduskunnan virallisista lähteistä.

Organisaatioiden informaatio on peräisin suoraan organisaatioilta.

Democratize ei muuta eikä muokkaa tietoa millään tavalla.

Usein Kysytyt Kysymykset

Mistä tässä on kyse?

Democratize lisää päätöksenteon ja politiikan läpinäkyvyyttä antamalla kansalaisille mahdollisuuden verrata kansanedustajien todellista äänestyskäyttäytymistä ja omia mielipiteitä yhteiskunnallisista kysymyksistä. Saat kootusti tietoa siitä, mistä ja missä asioista päätetään, ja tiedät miten päätökset vaikuttavat sinuun. Voit valvoa valittuja edustajia ja tiedät ketkä ovat todellisuudessa ajaneet poliittisessa päätöksenteossa juuri sinun asiaasi. Tiedot perustuvat oikeisiin eduskunnan äänestyksiin, ei vaalilupauksiin. Teemme yhteystyötä eri organisaatioiden kanssa ja pyrimme tuomaan kaikki käyttäjää koskevat päätökset samaan helppokäyttöiseen palveluun.  Palvelu toteutetaan ilmaisessa sovelluksessa, joka on ladattavissa Androidille ja iPhonelle

Mihin palvelua voi käyttää?

Palvelua voi käyttää kahteen eri tarkoitukseen: yksittäinen kansalainen voi käyttää älylaitteisiin ladattavaa, maksutonta sovellusta seuratakseen ja valvoakseen poliittista päätöksentekoa kansanedustajien eduskuntatyöskentelyn kautta sekä osallistuakseen omaa elämäänsä koskevaan päätöksentekoon.  Lisäksi organisaatiot, kuten yritykset, kunnat ja muut yhteisöt voivat tilata maksullisen palvelun tukemaan oman yhteisönsä päätöksenteon läpinäkyvyyttä.  

Muutetaanko tai tulkitaanko tietoja jotenkin?

Ei. Kaikki tieto, joka löytyy Democratize-sovelluksesta on kerätty suoraan päätöksiä tekevältä taholta. Eduskunnan äänestykset ovat oikeita hallituksen esityksiä, jotka tulevat suoraan eduskunnan avoimesta datasta tai verkkosivuilta. Edustajien äänet perustuvat oikeisiin äänestyksiin ja nekin tulevat suoraan eduskunnan virallisista lähteistä. Organisaatioasiakkaiden informaatio on peräisin suoraan itse organisaatiolta. Democratize ei muuta eikä muokkaa informaatiota millään tavalla.

Suositaanko tässä jotain puolueita?

Ei. Democratize on poliittisesti täysin sitoutumaton ja seuraa kaikkien puolueiden edustajien toimintaa tasapuolisesti.

Miten palvelu siis lisää demokratiaa?

Vertaamalla kansanedustajien tai esimerkiksi oman kotikaupunkisi valtuuston edustajien äänestyskäyttäytymistä sinulle tärkeisiin kysymyksiin, saat todellisuuteen perustuvaa tietoa edustajien toteuttamasta politiikasta. Et ole pelkkien vaalilupausten varassa valitessasi omaa ehdokastasi, vaan voit nojata faktoihin todellisuudessa toteutusta politiikasta. 
Demokratia ei ole myöskään vain valtiollista toimintaa. Itseesi vaikuttavia päätöksiä tehdään monissa eri organisaatioissa, ja haluamme antaa sinulle vaikutuskanavan myös näihin päätöksiin. 

Kuinka pitkälle voin tutkailla edustajani äänestyskäyttäytymistä?

Hakutoiminolla voit hakea tietyn edustajan vastauksia äänestyksissä tai tutkia kaikkien edustajien vastauksia aihealueittain.

Miten tämä eroaa vaalikoneista?

Vaalikoneissa edustajat vastaavat itse ennalta saamiinsa kysymyksiin ennen vaaleja, eikä mikään sido edustajia toteuttamaan vaalikoneissa annettujen vastausten mukaista politiikkaa tultuaan valituiksi. Democratize seuraa todellista, toteutunutta eduskuntatyöskentelyä ennen vaaleja, niiden aikana ja vaalien jälkeen. Kaikki edustajien äänet, jotka löytyvät sovelluksesta perustuvat oikeisiin äänestyksiin eduskunnassa.

Onko palvelu minulle maksullinen?

Yksittäisille käyttäjille, äänestäjille, palvelu on täysin maksutonta. Organisaatiot voivat tilata sovelluksen mahdollistaman maksullisen palvelun omaan käyttöönsä tukemaan organisaation päätöksentekoa.

Kuka tämän takana on?

Democratize on Future Social Innovations Oy:n kehittämä palvelu. Start-up-yritystä luotsaa Turusta käsin kolmen tekijän porukka. Lue lisää tekijöistä Yhteystiedot-sivulta.

Mikä rahoitus tässä on taustalla?

Rahoitus koostuu useista, puoluepoliittisesti riippumattomista lähteistä. Yritys on start-up, joka toimii mm. enkelisijoittajien rahoituksella. Lisäksi toiminta saa Tekesin Tempo-rahoitusta. Sovellusta voi myös käyttää organisaatioiden omassa päätöksenteossa, ja tällä myyntitoiminnalla katetaan sovelluksen kehittämisestä aiheutuvia kuluja.

Onko yksityisyyteni turvassa, kun käytän palvelua?

Kyllä. Palvelun käyttäjän yksittäisiä vastauksia ei ole mahdollista jäljittää yksittäisiin vastaajiin, vaan ainoastaan taustamuuttujia tilastoidaan merkityksellisen datan keräämiseksi (sukupuoli, ikä, kaupunki). Democratize ei myy vastausdataa kolmansille osapuolille.  Kerättyjä tietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti. Tarkemmat tiedot löydät tietosuojaselosteesta.

Tiimi

Profile picture for user Asko
Asko Kuuskoski
CTO
Profile picture for user Juhani
Juhani Väätäjä
Senior Developer
Profile picture for user Iiro
Iiro Rauhala
Trainee
Profile picture for user You
Sinä?


Etsimme hyviä tyyppejä kasvavaan tiimiimme.
Oletko se sinä?
 

Kerro itsestäsi